07 19

Brief Graham Simmans

08-12-2011

 

Download deze brief als PDF (zie ook onderaan de pagina)

Ik was hem lange tijd kwijt, maar ik heb hem teruggevonden: een brief van schrijver Graham Simmans (1919-2005) waarin hij mij vraagt om hem te bellen. "Urgent / Important" schrijft hij onder meer. Ik ontving de  brief op de dag waarop ik in 2001 een lezing hield waarbij ik mijn verhaal voor het eerst presenteerde. De brief maakte mij wel nerveus. Ik probeerde Graham Simmans 's avonds te bellen, terwijl de zaal al vol liep. Helaas kreeg ik hem niet te pakken.

Zijn brief was het antwoord op een brief van mij, waarin ik hem om zijn mening vroeg betreffende mijn bevindingen zoals beschreven in "Het Geheim van Blanchefort". Later, zomer 2002, heb ik hem opgezocht in zijn huis in Rennes-le-Château. Hij was zeer vriendelijk en vertelde langdurig over zijn archeologische werk in Egypte. Ook liet hij een toegang zien naar de onderaardse gangen van Rennes-le-Château. Ik vond het heel spannend. Helaas ging hij niet in op mijn vragen over mijn bevindingen, behalve dat hij "very impressed" was.

Tot slot liet hij een stuk land zien dat hij had gekocht om te onderzoeken. Hij vroeg mijn hulp, maar het is er helaas nooit van gekomen. En het zal er ook nooit meer van komen, want hij overleed in 2005. Ik heb goede herinneringen aan hem.

Wie zijn controversiele boeken wil lezen: "Rex Deus" gaat over de afstammelingen van Jezus en "Jesus after the Crusifxion" over het leven van Jezus o.a. in Rennes-le-Château...


         Tot slot de inhooud van de brief (zijn telefoonnummer en adres heb ik weggehaald):

Dear Jan,

Please telephone to me (above) urgently
Unfortunately your letter / address shows
no phone number

Im keen to have forgotton that we
had heavely telephone discussion some weeks ago
after your first letter

Urgent / important / please phone - evening
best time

Sincerely
Graham Simmans